27 Şubat 2026, Cuma 12:46
Son Dakika | GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: Kırmızı Bültenle Aranan 41 Suçlu Yakalandı

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, uluslararası düzeyde Kırmızı Bültenle aranan 23 ve ulusal düzeyde aranan 18 olmak üzere toplam 41 suçlunun yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu aracılığıyla önemli bir duyuru gerçekleştirdi.

Bakanlık, "Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan 23 şahıs ve ulusal seviyede aranan 18 şahıs olmak üzere toplamda 41 suçlunun yakalandığını" açıkladı. Yakalananların isimleri arasında B.K., S.D., M.K., U.K., A.K.Ç., H.C., G.K.Ö.D., M.K., B.Y., R.A., D.K., T.G., H.K., R.K.S., E.O., A.G. ve Ü.D. gibi isimler bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen operasyonlarda, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izlenmesi titizlikle sürdürüldü. Yaptığı işbirlikleri sayesinde bu kişilerin ülkeye iade işlemleri başarıyla tamamlandı.

İlgili birimlere ve özveriyle çalışan güvenlik güçlerine teşekkür eden İçişleri Bakanlığı, yakalanan suçluların geri getirildiği ülkeleri de açıkladı. Gürcistan'dan 27, Bulgaristan'dan 5 ve Almanya'dan 2 gibi çok sayıda suçlu, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Irak, İngiltere, Karadağ ve Slovenya gibi ülkelerden ülkemize iade edildi.

İçişleri Bakanlığı, bu başarılı operasyonun uluslararası işbirliklerinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.