26 Mayıs 2026, Salı 04:20
Son Dakika | GÜNCEL

Bursa'da Eski Eşine Şok Yangın: Benzinle Ateş Açtı, Kombi Patladı

Bursa'nın Mesudiye Mahallesi'nde bir adam, eski eşinin evini ateşe vererek korkutan bir olaya imza attı. Patlama ve yangın sonrası sokaklar adeta savaş alanına döndü.

Bursa'nın Mesudiye Mahallesi'nde, 1’inci Cumhuriyet Sokak’ta yer alan 4 katlı bir binanın birinci katında meydana gelen olay, saat 00.30 sıralarında gerçekleşti. İddiaya göre, 45 yaşındaki Ferhat G., eski eşi 43 yaşındaki Mukaddes U.'nun evine benzin dolu bir şişe ile geldi.

Ferhat G., evin mutfak camını kırarak yüzüne benzin döktüğü şişeyi ateşe verdi ve ardından olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Büyük Patlama ve Yangın

Ateşe verilen yanıcı madde kısa sürede yangına neden oldu ve olay anında evdeki doğalgaz kombisi de patlayarak büyük bir gürültüyle etrafa yayıldı. Patlama sesi ve artan alevler, mahalle sakinlerinin dikkatini çekti ve hemen itfaiye ile polis ekiplerine ihbarda bulundular.

Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürdü; ancak evde maddi hasar meydana geldi. Neyse ki, olayda yaralanan kimse olmadı.

Polis, kaçan Ferhat G.'nin yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.