05 Nisan 2026, Pazar 07:47
Son Dakika | GÜNCEL

ABD F-15 Savaş Uçağının Düşürülmesi İddialarına Türkiye'den Kesin Yalanlama

DMM, sosyal medya üzerinden yayılan Türkiye'nin İran'a uçaksavar tedarik ettiği ve ABD'ye ait F-15 savaş uçağının Türk yapımı sistemle düşürüldüğü iddialarını kesin bir dille yalanladı.

DMM'nin NSosyal hesaplarından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında yer alan, "Türkiye'nin İran'a gelişmiş uçaksavar ve İHA füzeleri tedarik ettiği, düşürüldüğü iddia edilen ABD'ye ait F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu" yönündeki haberlere yanıt verildi.

Açıklamada, bu paylaşımların tamamen asılsız olduğu ve gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı. DMM, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Neden kaynaklandığı belli olan bu tür gerçek dışı iddialar, Türkiye'nin bölgesel krizlerde üstlendiği yapıcı rolü zedelemeyi amaçlayan kasıtlı bir psikolojik savaş ve kara propaganda girişimidir. Türkiye, huzur ve istikrarın korunmasına odaklanarak, bölgedeki tüm süreçlerde pozitif bir duruş sergilemektedir. Ülkemizin uluslararası alanda saygı gören diplomatik başarılarını hedef alan bu algı operasyonları, yalnızca kamuoyunu yanıltma amacını taşımaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür kirli bilgi yayma faaliyetlerine itibar edilmemelidir. Resmi kaynaklar dışındaki spekülatif açıklamalara karşı dikkatli olunması büyük bir önem arz etmektedir."