26 Mayıs 2026, Salı 11:22
Son Dakika | GÜNCEL

Sosyal Medyada Temizlik Operasyonu: 93 Hesafta Erişim Engeli Uygulandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın yürüttüğü operasyon çerçevesinde, suç unsuru barındırdığı tespit edilen sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde, sosyal medya platformlarında suç unsurları taşıdığı belirlenen hesaplara yönelik önemli bir adım atıldı. Son üç gün içerisinde yapılan detaylı incelemeler sonucu toplam 93 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiği açıklandı.

Bu işlem, ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerçekleştirilirken, sosyal medya ortamlarında güvenliğin artırılması ve suç unsurlarının yaygınlaşmasının önlenmesi hedefleniyor. Yetkililer, kullanıcıların daha güvenli bir çevrimiçi deneyim yaşamaları için bu tür önlemlerin devam edeceğini belirtti.