27 Şubat 2026, Cuma 02:20
Son Dakika | GÜNCEL

Zelenskiy: Mart Ayında Abu Dabi'de Üçlü Müzakereler Yapılabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna çatışmasındaki en son gelişmeleri değerlendirerek, mart ayı başında Abu Dabi'de gerçekleşmesi planlanan üçlü müzakerelere dair ipuçları verdi.

Ukrayna'nın lideri Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu değerlendirirken, gelecekteki müzakerelere yönelik umut verici sinyaller verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, savaşın sona erdirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Zelenskiy, İsviçre'nin Cenevre kentinde ABD ve Ukrayna heyetlerinin bir araya geldiğini hatırlatarak, bu görüşmelerin ardından üçlü müzakerelerin hazırlıklarının da hızlandığını duyurdu. Kendisi, "Büyük ihtimalle bir sonraki toplantı Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi şehrinde gerçekleşecek. Mart ayı başında bunu bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Devam eden çatışmanın sona erdirilmesi için liderler düzeyinde bir görüşmenin şart olduğunu belirten Zelenskiy, "Bu format birçok sorunu çözebilir. Görüşmelerin gerçekleştirilmesi adına hazırlıklarımızı sürdürüyoruz," dedi.

Rusya'nın son günlerde Ukrayna'ya yönelik düzenlediği hava saldırıları hakkında da bilgi veren Zelenskiy, Ukrayna hava savunma sistemlerinin 30'dan fazla füzeyi ve çoğunu insansız hava aracı (İHA) tehditlerini etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Hava Kuvvetleri'nin son haftalarda daha etkili hale geldiğini vurgulayan Zelenskiy, "Sistem içinde, yoğun saldırılara karşı savunma organizasyonunda bazı iyileştirmeler yapıldı," diye ekledi.