Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada ABD'nin, İran tarafından kullanılan "Şahed" tipi insansız hava araçlarına karşı mücadelesine destek amacıyla Ukrayna’dan yardım talep ettiğini belirtti.
Zelenskiy, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, "ABD'nin, Orta Doğu’da İran'ın fırlattığı 'Şahed' İHA'larına karşı savaşta Ukrayna’dan destek istediğini öğrendim" ifadelerini kullandı.
Talep doğrultusunda gerekli kaynakların sağlanması ve bu süreçte güvenlik tedbirlerini alacak Ukraynalı uzmanların görevlendirilmesi için çalışmalara başlanması talimatını verdiğini vurgulayan Zelenskiy, "Ukrayna, güvenliğimizi artırmaya yardımcı olan ve halkımızın canını koruyan uluslararası ortaklarına destek vermeye devam etmektedir" şeklinde konuştu.
Bu gelişme, Ortadoğu'da su yüzüne çıkan jeopolitik gerilimlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Savaşın büyümesiyle birlikte, bölgedeki aktörler arasında yeni iş birlikleri ve stratejiler oluşturulmakta.