27 Mart 2026, Cuma 01:07
Son Dakika | GÜNCEL

STRATCOM Zirvesi: Türkiye'nin Stratejik İletişimdeki Rolü ve Gelecek Vizyonu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 27-28 Mart tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 5. Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM) hakkında bilgi verdi. Duran, zirvenin ana temasının 'Uluslararası Sistemde Kopuş: Krizler, Anlatılar ve Düzen Arayışı' olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM) için AA Analiz'de bir değerlendirme yaptı. Duran, günümüz uluslararası sisteminin önemli bir kırılma noktası yaşadığını ve bu durumu ele almak amacıyla STRATCOM Zirvesi'nin düzenlendiğini ifade etti.

Birçok uluslararası sorunun ve belirsizliğin köklerinde, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan sistemin hasarlı yapısının bulunduğuna dikkat çeken Duran, bu sistemin mevcut dünya problemlerini çözme kapasitesinin artık yeterli olmadığını vurguladı. Uluslararası platformlarda bu konuların tartışılması, yalnızca mevcut krizler değil, aynı zamanda sistemin temsil ve meşruiyet sorunlarını da içermektedir.

Duran, "STRATCOM Zirvesi'nin merkezinde, küresel belirsizliklerin derinleştiği bir süreçte stratejik iletişimin düzen kurucu bir rol oynama ihtiyacı bulunmaktadır" dedi. Zirve boyunca, özellikle ABD ve İsrail'in İran'a yönelik eylemleri sonrası oluşan bölgesel gerilimlerin etkisi ve bu durumun uluslararası güvenlik dinamiklerine yansımaları gündeme alınacak.

Ayrıca, günümüz sorunlarından etkilenen savaşlar, göç, enerji krizleri ve iklim değişikliği gibi meseleler, yeni bir iletişim anlayışı gerektirirken, Stratejik İletişim'in bu bağlamda altı çizilen bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Duran, ‘Doğru iletişim stratejileri ile daha adil ve şeffaf bir uluslararası düzenin inşa edilmesi mümkün olacaktır. Bugün bizlere düşen sorumluluk, insan onurunu merkezine alan bir iletişim ahlakı geliştirmektir’ şeklinde konuştu.

27-28 Mart tarihlerinde İstanbul'da bir araya gelecek olan liderler, diplomatlar ve iletişim profesyonelleri ile küresel sorunların tartışılacağı bu zirve, yeni bir iletişim paradigmalarının da şekillendirilmesini hedefliyor. Duran'ın ifadesiyle, Türkiye, dünya çapında bu dönüşüm sürecinde aktif bir rol üstlenmektedir.