13 Şubat 2026, Cuma 11:24
Son Dakika | GÜNCEL

Sevgililer Günü Öncesi Çiçek Fiyatları: Gül 200, Orkide 2 Bin Liradan Başlıyor

Sevgililer Günü'ne yalnızca birkaç gün kala çiçekçilerde hazırlıklar sürüyor. Vitrinler, kırmızı güller ve renkli buketlerle süslenmişken, çiçekçiler sipariş yoğunluğuna hazırlandıklarını belirtiyorlar. Antalya Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Bakaç, çiçeklerin duyguları en iyi ifade eden hediyeler olduğunu vurguladı.

Sevgililer Günü yaklaşırken çiçekçilerde büyük bir hareketlilik gözlemleniyor. Vitrinler, taze kırmızı güller ve renkli buketlerle süslenirken, çiçekçi esnafı yüksek sipariş yoğunluğuna hazırlık yapıyor. Antalya Çiçekçiler Esnaf Odası Şube Başkanı İsmail Bakaç, bu özel günün çiçek sektörü için en canlı dönemlerinden biri olduğunu ifade etti.

'ÇİÇEKLER DUYGULARI İFADE ETMENİN EN GÜZEL YOLU'

Bakaç, çiçeklerin sevgi ve duyguları iletmenin en güzel yollarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Sevgi, dünyadaki en güzel duygudur ve çiçekler bu sevgiyi ifade etmenin en özel yoludur. İnsan, eşine bir tektaş ya da bir araç alsa bile, bir gül götürdüğünde daha mutlu oluyor,” dedi.

Bu yıl Sevgililer Günü, cumartesi gününe denk geldiği için, resmi kurumların kapalı olacağına dikkat çeken Bakaç, “Dış mekan teslimatları azalabilir, dolayısıyla evlere hizmetin artacağını düşünüyoruz. Hava koşulları da güzel olursa, hareketli bir hafta sonu geçirebiliriz,” diye ekledi.

SİPARİŞLER ŞİMDİDEN GELMEYE BAŞLADI

Siparişlerin birkaç gündür alınmaya başladığını dile getiren Bakaç, “Geçen yıllarda olduğu gibi siparişler önceden gelmeye başlıyor, ancak asıl yoğunluk 14 Şubat'ta yaşanıyor. Hafta sonuna denk geldiği için bu yıl beklenti biraz daha düşük; yaklaşık yüzde 10-20 daha az bekliyoruz,” dedi.

GÜL FİYATLARI 200 TL'DEN BAŞLIYOR

Fiyatlar hakkında bilgi veren Bakaç, “Bu yıl gül fiyatları 200 liradan başlıyor ve kalitesine göre artıyor. Yedi gülden oluşan standart bir buket ise yaklaşık 1400 lira,” diye konuştu. Sevgililer Günü'nün sembolü olan kırmızı güllerin yanı sıra beyaz ve renkli güllere de ilginin arttığını belirten Bakaç, “Müşteriler renkli güller, kalp şeklinde süsler ve çikolata gibi ürünlerle farklılık arıyor,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çiçekler arasında orkide tercih edenlerin sayısının da arttığını belirten Bakaç, “Orkidelerin fiyatları 2 bin liradan başlayarak 4 bin liraya kadar çıkabiliyor ve bazıları cinslerine göre 8-9 bin liraya kadar ulaşabiliyor,” dedi.

'ÇİÇEK BİR SANAT VE EMEK ÜRÜDÜR'

Müşterilerin çiçeklerle beraber not da yazdırdığını belirten Bakaç, “Müşteriler özel notlar yazdırmayı tercih ediyorlar. Çiçek renklerinin de sembolleri var; kırmızı gül aşkı, beyaz gül ise saflığı temsil ediyor. Karışık renkler alanlar ise tüm duygularını ifade etmiş oluyor,” şeklinde konuştu. Son dönemde sosyal medyada teknolojik hediyelerin önerildiğine dikkat çeken Bakaç, “Çiçekler ölüyor deniyor ama çiçekler bir sanat ve emek ürünüdür. İnsanlar sevdiklerine verdikleri değeri en güzel şekilde çiçekle gösterir,” diyerek mesajını tamamladı. (DHA)