Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi 15 Temmuz Mahallesi'nde bir apartman dairesinde gece saatlerinde başlayan yangın, kısa sürede büyük bir korkuya sebep oldu. Henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan alevler, dördüncü kattan başlayarak üst katlara sıçradı. Yangının büyümesiyle birlikte, bina duman altında kalırken, çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti
Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, ilk olarak yangına müdahaleye başladı. Aynı zamanda binada mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için de çalışmalar yürüttü. Çoğu dumandan etkilenen bina sakinleri, itfaiye merdiveni yardımıyla ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı.
Yangın Kontrol Altına Alındı, İlk Müdahale Ambulanslarda Yapıldı
Yangın, itfaiyenin uzun süren çabalarıyla kontrol altına alındı ve söndürüldü. Tahliye edilen vatandaşların sağlık durumları ilk olarak olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarda kontrol edildi. Yangın sonrasında iki dairede ciddi maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili polis ve itfaiye ekipleri yangının sebebini araştırmak üzere incelemelere başladı.