16 Mart 2026, Pazartesi 23:35
Son Dakika | DÜNYA

Rusya, Ukrayna'ya Ait 155 İHA’yı Etkisiz Hale Getirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Rus topraklarına düzenlediği İHA saldırılarına zıt bir yanıt vererek, Moskova da dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde toplamda 155 İHA’nın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rus topraklarına yönelik gerçekleştirdiği İHA saldırısı sonrası önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, 24 İHA'nın Moskova bölgesinde olmak üzere, yerel saatle 08.00 ile 20.00 arasında toplam 155 İHA'nın hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü bildirdi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, vurulan İHA’ların parçalarının düştüğü bölgelerde acil müdahale ekiplerinin çalıştığını ve durumun kontrol altında olduğunu belirtti. Bu gelişmeler, savaşın 17. gününde karışık bir ortamda yaşanan escalasyonu daha da artırıyor.