Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Nevruz Bayramı dolayısıyla o bölgede yer alan liderlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e bayram tebriklerini iletti.
Putin, bu yönüyle Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasındaki ikili ilişkilerin yüksek bir seviyede olduğunu belirtti ve bu ilişkinin karşılıklı faydaya dayalı bir şekilde gelişmeye devam edeceğine dair güvenini dile getirdi.
İran'a Verilen Destek
Putin ayrıca İran'ın dini lideri Mücteba Hameney ve Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'a da tebrik mesajları göndererek, zorlu zamanlardan geçen İran halkına destek sundu. Böyle bir dönemde Moskova'nın Tahran'ın yanında, sadık bir dost ve güvenilir bir ortak olmaya devam edeceğinin altını çizdi.
Orta Doğu'daki Gerilimler
Öte yandan, ABD ve İsrail'in İran'a yaptığı askeri saldırıların süregeldiği biliniyor. 28 Şubat'ta başlayan bu saldırılar sırasında, İran Cumhurbaşkanı Ali Hamaney'in yanı sıra birçok üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği bildirildi. İran hükümeti, şu anda saldırıların sonucunda can kaybının 1348'e, yaralı sayısının ise 17 binin üzerine çıktığını duyurdu. İran, bu saldırılara karşılık olarak, ABD'nin ve İsrail'in bulunduğu çeşitli bölge ülkelerine yanıt vererek hedeflerini vurdu.