Niğde ve çevresinde, aniden bastıran sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Yolda kalan sürücüler ve yayalar, su birikintileri nedeniyle zorlu anlar yaşarken, şehir genelinde trafik aksamaları arttı.
Aşırı yağış sonrası yollar kapandı
Tarihi Kapalı Çarşı da dahil olmak üzere birçok bölgedeki dükkanları su bastı. Erkilet, Kocasinan ve Sivas bulvarları başta olmak üzere, yağış sonrası bazı yollar trafiğe kapandı.
Niğde'de bir kayıp daha
Sel felaketi en çok Niğde'nin Gümüşler beldesinde etkili oldu. 41 yaşındaki Sabiha D., sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Ayrıca, selde yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Olay, gökyüzündeki karamsar bulutların aniden yerini dolu yağışına bırakmasının ardından yaşandı.
Bölgede, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri tarafından başlatılan kurtarma çalışmalarında suya kapılan diğer şahıslar da kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Yapılan müdahalelere rağmen Sabiha D. kurtarılamadı.
Niğde Valisi Nedim Akmeşe, bölgeyi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi. Ekiplerin sel sonrası çalışmaları sürüyor.