HABER MERKEZİ - İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, NATO Zirvesi'nin öncesinde ABD yönetimine Türkiye ile ilgili önemli bir çağrıda bulundu. ABD medyasına yaptığı açıklamalarda, Türkiye’ye F-35 savaş uçakları ya da bu uçakların motorlarının verilmemesi gerektiğini savunan Netanyahu, bu durumun Orta Doğu’daki mevcut güç dengesini tehdit edebileceğini ortaya koydu.
"GÜÇ DENGESİNİ DEĞİŞTİREBİLİR"
Netanyahu, FOX News’e verdiği röportajda, “Türkiye’ye F-35 veya savaş uçaklarının motorları verilmemeli. Aksi takdirde, bu Orta Doğu’daki güç dengesini bozacak. Bu denge, İsrail’in hava üstünlüğü ve ABD’nin desteği sayesinde korunuyor.” ifadesini kullandı. Yine Türkiye’yi hedef alan açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail, Kıbrıs, Yunanistan ve Kudüs konusunda tehdit unsuru olduğunu belirtti.
"GÖRÜŞ AYRILIKLARI YAŞANABİLİR"
Netanyahu, 28 Şubat’ta başlayan ABD-İsrail-İran çatışmalarının özgürlük ile fanatizm arasındaki bir savaş olduğunu vurgularken, bu savaşta İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'nin rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Donald Trump ile yeniden bir araya gelme planları olduğunu belirten Netanyahu, görüşme tarihinin henüz netleşmediğini aktardı. Lübnan ile barış sürecinde ilerleme kaydetmek istediğini de dile getiren Netanyahu, Trump’la ilişkilerine dair, “Neredeyse her konuda aynı fikirdeyiz; ancak en yakın müttefikler arasında bile bazen görüş ayrılıkları olabilir.” şeklinde konuştu.