10 Mayıs 2026, Pazar 15:51
Son Dakika | DÜNYA

Kuveyt'teki Su Arıtma Tesisine Saldırı: İran 'Sahte Bayrak' İddiasında Bulundu

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Zülfikari, Kuveyt'teki deniz suyu arıtma tesisine yapılan saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini ve 'sahte bayrak' operasyonu olduğunu öne sürdü.

İran Silahlı Kuvvetleri'nin Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü Yarbay Zülfikari, Kuveyt'teki deniz suyu tuzdan arındırma tesisine düzenlenen saldırıya dair önemli açıklamalarda bulundu.

'SAHTE BAYRAK' OPERASYONU

Yarbay Zülfikari, bu saldırının İran'la bağlantısı olmadığını iddia ederek, "Siyonist rejimin, İran İslam Cumhuriyeti'ni suçlama bahanesiyle Kuveyt'teki su arıtma tesisine gerçekleştirdiği vahşi saldırı, onların alçak ve aşağılık doğasının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı. Zülfikari, bölge ülkelerinin ABD ile İsrail'in istikrarsızlaştırma çabalarına karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Kuveyt Elektrik Bakanlığı, söz konusu saldırıda bir elektrik santralinin yanı sıra su arıtma tesisinin de hedef alındığını duyurdu. Bu durum, bölgedeki güvenlik endişelerini yeniden gündeme getiriyor.