10 Mayıs 2026, Pazar 15:51
Son Dakika | GÜNCEL

Kocaeli'de Serdar Arslan Cinayetinde Kardeşler Arasındaki Suçlamalar Devam Ediyor! Ceza Açıklandı

Kocaeli'de kaybolan Serdar Arslan'ın cesedinin bulunmasının ardından, Arslan'ın cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturma derinleşti. Kardeşler Habil Ö. ve Mahsun Ö. suça dahil olduklarını öne sürerken, davanın 3. celsesi sonuçlandı. Mahkeme, sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Kocaeli'de 20 Ocak 2025'te kaybolduğu bildirilen 44 yaşındaki Serdar Arslan'ın cesedi, ormanlık bir alanda gömülü olarak bulundu. Soruşturma sonucunda Arslan'ın ortağı Habil Ö. (46), kardeşi Mahsun Ö. (30) ve Sevban T. (32) dahil olmak üzere toplamda 7 şüpheli gözaltına alındı. Habil Ö., Mahsun Ö. ve Sevban T. tutuklandı.

Cinayetin işlendiği bağ evinde delillerin karartılması amacıyla parkelerin söküldüğü ve olaydan iki gün sonra cesedin kireçlenerek gömüldüğü tespit edildi. Habil Ö. ve Serdar Arslan'ın cezaevinde tanışarak ortak bir balık restoranı açtıkları, fakat aralarında alacak-verecek sorunları yüzünden gerginlik yaşandığı ve bu nedenle cinayetin planlandığı öğrenildi.

Dava Süreci ve Sanıkların Suçlamaları

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, sanıklardan Habil Ö. ile Serdar Arslan'ın eski arkadaş oldukları, ancak yaşanan sorunlar sonucunda Habil Ö.'nün Arslan'ı öldürmek için karar aldığı belirtildi. Mahsun Ö., ağabeyinin kendisini azmettirdiğini iddia ederek, "Pişmanım, keşke olay yaşanmasaydı" dedi.

Bununla birlikte Habil Ö., kardeşinin suçlamalarını reddederek, "Mahsun'un söyledikleri yalan. Ben sadece olayı sakladım, eylemde yer almadım" diye konuştu.

Cinayete İştirak Cezası Açıklandı

Mahkeme heyeti, cinayete iştirakleri nedeniyle Habil Ö. ve Sevban T.'yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, Mahsun Ö.'ye takdiri indirim uygulayarak müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca 'ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet' suçundan Habil Ö. 2 yıl, Mahsun Ö. ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.