Kırklareli Belediyesi nikah dairesinde, yabancı uyruklu bireylerin evlilik işlemlerinin rüşvet karşılığında yasaya aykırı olarak gerçekleştirildiği iddiaları doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.
Bu çerçevede, 28 Şubat tarihinde nikah memuru A.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, A.A.'nın ikametinde toplam 41 bin lira, 900 dolar ve 100 avro gibi büyük miktarda para bulundu.
Soruşturma ilerledikçe, daha fazla şüpheli yakalanarak gözaltı sayısı 17'ye yükseldi. Adli işlemler boyunca, 7 şüpheli serbest bırakılırken, 10 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden nikah memuru A.A. ile D.Ş., S.U., M.E., Ş.A. ve Y.A. tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest kaldı.