Irak Türkmen Cephesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Amedi tarafından görev talimatı verilen Seman Ağa, Kerkük Valiliği görevine resmi olarak atandı. Kerkük, 100 yıl aradan sonra Türkmenlere geçti.
Irak Türkmen Cephesi basın bürosunun duyurusuna göre, Kerkük'ün yeni valisi Seman Ağa, Cumhurbaşkanı Amedi'den aldığı atama kararnamesi ile görevine resmen başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki teslim töreninin ardından, Ağa'nın valilik görevi, şehrin tarihi ve kültürel yapısında önemli bir dönüşümün habercisi oldu.
Kerkük Valiliği, yaklaşık bir asırdan sonra yeniden Türkmenlerin yönetimine geçmiş durumda. Kerkük İl Meclisi, 17 Nisan tarihindeki toplantısında, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Muhammed Seman Ağa’yı vali olarak seçerek bu tarihi süreci başlatmıştı.