12 Mayıs 2026, Salı 19:54
Son Dakika | GÜNCEL

Kapıkule Sınır Kapısı’nda Canlı Yeşil Alg Kaçakçılığı Operasyonu

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokulmak istenen 2 bin 125 canlı yeşil alg ele geçirdi. Olayla ilgili 5 yolcuya yüksek miktarda idari para cezası uygulandı.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan bir yolcu otobüsünde gerçekleştirilen arama sonucunda yasa dışı yollarla ülkeye sokulmaya çalışılan 2 bin 125 adet ‘Aegagropila linnaei’ cinsi canlı yeşil algı ele geçirdi. Toplamda 8,5 kilo ağırlığında olan bu algler, uluslararası doğa koruma düzenlemelerine aykırı olarak taşınmaktaydı.

Olayın ardından Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, kaçakçılık faaliyetleri üzerine inceleme başlattı. Ele geçirilen canlı yeşil alglere ve nakil aracı olan yolcu otobüsüne, kamu mülkiyetine geçirilmek üzere el konuldu. Aynı zamanda, otobüste bulunan 5 yolcuya ‘Su ürünleri kanununa muhalefet’ suçlamasıyla toplamda 474 bin 55 lira idari para cezası kesildi.