Almanya'dan tatil için İstanbul'a gelen ve 'zehirlenme' iddiaları nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitiren Böcek ailesinin davası bugün İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Hayatını kaybeden aile üyeleri arasında 6 yaşındaki Kadir Muhammet Böcek, 3 yaşındaki Masal Böcek, anne Çiğdem Böcek ve baba Servet Böcek yer alıyor.
Duruşmada, tutuklu sanıklar arasında bulunan otel yetkilisi Hakan Oğlak ile DSS İlaçlama firmasının sahibi Serkan Kışı'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 sanık, mahkeme huzurunda savunma yapma fırsatı buldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla toplam 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer bir sanık Rustemsha Batyrov hakkında ise 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor. Bugün görülen ilk duruşmada, sanıkların ifadesi dinlendi.