İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, Lübnan'ın güneyinde düzenledikleri hava saldırılarıyla yıkılan yapılar hakkında bilgi verdi. Adraee, gerçekleştirilen operasyonlarda, 50'den fazla binanın yok edildiğini ve bunlar arasında Hizbullah'a ait yapıların bulunduğunu iddia etti.
Adraee'nin açıklamasında, baskın yapılan bir binada patlayıcı düzenekler ile silah ve mühimmat bulunduğu belirtilirken, İsrail ordusunun siyasi liderliğin direktifleri doğrultusunda operasyonlarına devam edeceği yönünde uyarılar da yer aldı.
Lübnan'a Yönelik Saldırılar ve Ateşkes Durumu
İsrail ordusu, 2 Mart'ta Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güney bölgelerinde birçok yerleşim yerini işgal etmişti. Lübnan hükümeti, bu dönemde yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini bildirdi.
Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan'da başlayan geçici ateşkesin üç hafta daha uzatıldığını duyurmuştu, ancak bu ateşkes sürerken İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırıları durmaksızın devam ediyor.