10 Mayıs 2026, Pazar 15:51
Son Dakika | DÜNYA

İsrail'in Lübnan’a Yönelik Saldırıları Sürekleniyor: 13 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik hava saldırılarını artırdı. Gece saatlerinden itibaren Kadmus, Ensariyye gibi birçok belde ağır bombardımana maruz kalırken, ölü sayısı 13'e yükseldi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarına devam ediyor. Lübnan Resmi Ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları bu sabah erken saatlerde güneydeki Kadmus, Mahmudiyye, Kalile, Ensariyye, Hırbet Duveyr, Mecedil ve Cibaa beldelerini hedef aldı. Kadmus'taki bombardımanda 4 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Ensariyye'de gerçekleşen saldırılarda ise 5 kişi hayatını kaybetti. Farklı bölgelerdeki saldırılar sonucunda toplam ölü sayısının 13'e çıktığı bildiriliyor.

Bunun yanı sıra, Hanin beldesinde bazı yapılar İsrail ordusu tarafından yıkıldı ve Bint Cubeyl ilçesi çevresine yoğun topçu ateşi açıldı.

İsrail'in Lübnan’a Yönelik Operasyonları

İsrail ordusu, 2 Mart tarihinde yaptığı bir açıklama ile Lübnan'dan atılan füzelerin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiğini aktarmıştı. Daha sonra Lübnan genelinde hava saldırılarına başlayan İsrail, özellikle başkent Beyrut'a yönelik yoğun bombardımanlar gerçekleştirmiş ve kara saldırılarını artırmaya karar vermişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart'tan bu yana İsrail ordusunun saldırıları sonucunda 2 bin 124 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, ülkede yerinden edilen kişilerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiği belirtildi.