İsrail ordusunun ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan'ın güney bölgelerindeki üç farklı beldeye yönelik düzenlediği saldırılar sonucunda 9 sivil hayatını kaybetti. Olaylarla ilgili açıklama yapan İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde kendilerine ait bir insansız hava aracının (İHA) Hizbullah tarafından hedef alındığını belirtti. Yapılan açıklamada, Hizbullah’ın, bu İHA'yı karadan havaya roket ile vurarak düşürdüğünü duyurdu.
'BİLGİ SIZMASI ENDİŞESİ YOK'
İsrail ordusu, yapılan saldırılarla ilgili olarak 'bilgi sızması gibi bir endişe bulunmamaktadır' ifadesini kullanarak olayın detaylı bir araştırma altında olduğunu bildirdi. Öte yandan, Hizbullah sözcüsü, ateşkes ihlalleri sebebiyle yerel saatle 10.30'da Nebatiye semalarında bulunan bir İsrail İHA'sının düşürüldüğünü açıklamıştı.
İSRAİL’İN LÜBNAN’A SALDIRILARI VE ATEŞKES DURUMU
İsrail ordusu, 2 Mart tarihinde Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlatarak güney bölgelerini ele geçirmişti. Bu süreçte Lübnan hükümeti, ülkede yerinden edilen kişilerin sayısının 1 milyonu aştığını duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana İsrail saldırılarında 2500’den fazla insanın hayatını kaybettiğini bildirmiştir.
ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan'da başlayan 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını açıkladı. Ancak ateşkesin ihlal edilmesine rağmen, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını sürdürdüğü, Hizbullah’ın ise İsrail birliklerine karşılık vermeye devam ettiği gözlemleniyor.