16 Nisan 2026, Perşembe 03:49
Son Dakika | GÜNCEL

İmamoğlu'na Yönelik Suç Örgütü Davasında 22. Duruşma Tamamlandı

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen 22. duruşmada, tutuklu sanık Ali Kurt'un avukatları savunmalarını sunarken, Ekrem İmamoğlu'nun koruma müdürü Mustafa Akın da ifadesini verdi. Duruşma, yarın devam edecek.

İstanbul'da devam eden önemli bir dava daha fazla dikkat çekiyor. Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleşen 22. duruşmada, KİPTAŞ A.Ş. Genel Müdürü ve tutuklu sanık Ali Kurt'un avukatları, savunmalarını tamamlayarak mahkemeye görüşlerini sundu.

Daha sonra söz alan, İmamoğlu'nun koruma müdürü Mustafa Akın, güvenlik görevini almasının hikayesini aktardı. 2014 yılında İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde, onun güvenliğinden sorumlu hale geldiğini belirtti.

VIP koruma hizmetinin sadece fiziksel korumayı değil, sosyal ve itibar yönetimini de kapsadığını ifade eden Akın, bunun yanı sıra kişisel verilerin korunmasının da bu hizmetin bir parçası olduğunu vurguladı. Ayrıca, jammer cihazlarının kullanımı hakkında açıklamalar yaparak, olası tehlikeleri önlemek amacıyla alınan kararların içinde yer aldığını söyledi.

Akın, cihazların kullanıldığı toplantılarda, iletişimin engellenmediği güçlü bir şekilde dile getirdi. Ayrıca, başkanlık konutundaki kamera sisteminin durumu hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak, gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Mahkeme Başkanı Selçuk Aylan, Akın'a çeşitli sorular yöneltti. Akın, özel koruma uygulamalarının önemli olduğuna ve itibarı koruma amacını taşımalarına dikkat çekerek, böyle bir tedbirin alınmasının gerekliliğini savundu.

Yarın, Akın'ın avukatlarının savunmalarını sunması için duruşmaya devam edilmesi kararlaştırıldı.