İçişleri Bakanı Ali Çiftçi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen şehit aileleri ve gazilerle iftar programında önemli açıklamalar yaptı. Meclis'in, istiklal mücadelesinde hayatını kaybeden kahramanların anısını yaşatmanın en önemli mekanlarından biri olduğuna dikkat çeken Çiftçi, "Gazi Meclisimiz, şehitlerimizin emanetlerini bağrına basan bir duruş sergiliyor; bu, milletimizin vicdanını yansıtan güçlü bir davranıştır" dedi.
Şehit ailelerinin kendileri için en değerli emanetler olduğunu vurgulayan Bakan Çiftçi, şehitlerin ülke topraklarını korumak için canlarını feda ettiklerine işaret etti. "Şehitlerimiz, bu topraklara kanlarıyla mühür basan serdengeçtilerdir ve onların emanetleri bizim baş tacımızdır. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, sizlere her alanda sahip çıkmak asli görevimizdir. İçişleri Bakanlığı olarak, şehit ailelerimizin daima yanında olmayı onur kabul ediyoruz" diye ekledi.
Çiftçi, Kıbrıs Türk halkının mücadelesi ile Anadolu'nun istiklal mücadelesinin aynı ruhu taşıdığına dikkat çekerek, Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler'in katılımının da bu bağlamda önemli olduğunu belirtti. Ramazan ayının bereket ve dayanışma ayı olduğunu hatırlatan Çiftçi, bu ayda dayanışmanın güçlendiğini kaydetti.