08 Mayıs 2026, Cuma 23:51
Son Dakika | GÜNCEL

İçişleri Bakanı Çiftçi'den Suçla Mücadelede Sonuçlar ve Yeni Stratejiler

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, suç örgütlerine karşı amansız mücadele verdiklerini vurgularken, yeni nesil suç yapılanmalarına dair detaylar paylaştı. Ayrıca, güncel trafik düzenlemeleri ile sağlanan başarıları aktardı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bir televizyon programında suç örgütleriyle yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Türkiye'nin güvenliği açısından tehlike oluşturan yeni nesil suç örgütleri hakkında bilgi veren Bakan Çiftçi, bu yapıların sosyal medyayı etkin şekilde kullandığını ve kuralsız bir şekilde hareket ettiğini belirtti. Özellikle kadın ve çocukları hedef alabilen bu gruplara karşı devletin nefes aldırmayacağını açıkladı.

TRAFFIC SAFETY IMPROVEMENTS SHOWING RESULTS

Bakan Çiftçi, 27 Şubat'ta uygulamaya konulan yeni trafik düzenlemeleri sonucunda trafikte meydana gelen ölümlü kazalarda %16.7 oranında bir azalma yaşandığını bildirdi. Artarak devam eden denetimlerin, sürücülerin kurallara uyumunu artırdığına dikkat çekti.

AMANSIZ İNSANCA KAMPANYASINA DEVAM

Suç çeteleri ile ilgili stratejik hedeflerine de değinen Bakan, 2026 yılını organize suç çeteleriyle mücadele yılı olarak ilan etti ve rakamların tüm başarıları yansıttığını vurguladı. Bu yıl içerisinde gerçekleştirilen operasyon sayısının da dikkat çekici bir şekilde arttığını belirtti.

DEV OPERASYONLARLA SUÇ ORTADA

Adana merkezli düzenlenen operasyonlar sonucunda, 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda 302 şüpheli gözaltına alındı, 221 kişi tutuklandı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DEVA

Uyuşturucu ile yapılan mücadelede, ele geçirilen uyuşturucu miktarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %42 oranında arttığını bildiren Bakan Çiftçi, 2025 ve 2026 yıllarındaki başarı oranlarının gözle görülür bir artışla devam ettiğini vurguladı.

SİBER SUÇLARA KARŞI DOLUNAY PROJESİ

Bakan Çiftçi, Dolunay Projesi ile siber dolandırıcılığa karşı daha etkili bir savaş vereceklerini belirtirken, uluslararası iş birliklerinin önemini de vurguladı. Bu çerçevede siber devriyelerin sürekli olarak görevde olduğunu ve dolandırıcılarla mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı, suçun her alanına kararlılıkla yaklaşacaklarını ve tüm sahalarda gerekli önlemleri alacaklarını belirterek halkın huzuru için mücadelelerini sürdüreceklerinin sözünü verdi.