Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonuyla, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan rüşvet ve 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçlarına yönelik soruşturma derinleşiyor. Soruşturma kapsamında yapılan analizlerde 44 ayrı şüpheli tespit edildi ve Başsavcılık tarafından bu kişiler için yakalama kararı çıkarıldı.
Başlatılan operasyon, Hatay başta olmak üzere İstanbul, Antalya, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen baskınlarda 44 şüpheli gözaltına alındı. Aynı zamanda, adreslerinde yapılan aramalarda 41 cep telefonu, 76 bin 985 dolar, 52 bin 130 avro, 87 bin 310 lira, 3 bin 100 riyal, bir ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek, silahlara mühimmat, iki kurusıkı tabanca ve dört adet AK-47 piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.
Dijital İzler ve Yüz Yüze Rüşvet Alışverişi
Soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadeleri ve ele geçirilen dijital materyaller, rüşvet pazarlığının internet tabanlı iletişim uygulamaları üzerinden gümrük memurlarının isimleri kullanılarak yapıldığını ortaya koydu. Ayrıca, rüşvet alışverişinin yüz yüze ve elden gerçekleştirildiği, 2026 yılı için talep edilen rüşvet miktarlarının artırıldığı ve toplanan paraların bir havuzda biriktirilerek memurlar arasında paylaştırıldığı belirlendi. Emniyet işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Hakim karşısında çıkarılan 44 şüpheliden 26'sı tutuklanırken, 18'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.