Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun soruşturması çerçevesinde, gözaltına alınan 15 şüpheliden 12'sinin tutuklandığı bildirildi. Firari şüpheli Umut Altaş ile ilgili olarak USA'da kırmızı bülten çıkarıldı.
Gülistan Doku’nun kaybolması sonrası başlayan soruşturma devam ederken, tutuklu baba Celal Altaş'ın Umut'la gerçekleştirdiği WhatsApp konuşmalarının detayları da gün yüzüne çıktı. Celal Altaş'ın ifadesinde bu görüşmelere dair bilgi vermemesi dikkat çekti.
“Hesabımda 9 Bin Dolar Var”
Umut Altaş, 9 Ocak 2026 tarihli mesajında babası Celal Altaş'a, “Sen öyle kolay sanıyorsun değil mi? Bugün hesabıma 9 bin dolar bekliyorum” diyerek tehditler savurdu. Bu konuşmanın, Celal Altaş’ın ifadesinde bahsedilmediği tespit edildi.
Celal Altaş, jandarmadaki ifadesinde oğluyla iletişimi tamamen kestiğini söyleyerek, Umut’un ABD’ye gitmesinden bu yana kendisiyle görüşmediğini dile getirirken, uyuşturucu kullanma olasılığına da dikkat çekti.
“Bana Para Gönderin”
Ancak Celal Altaş, oğlunun yabancı bir dilde ve sosyo-lokasyon alanında tanıdığı olmadığını belirterek, “Bana para gönderin, ben tehdit ediliyorum” gibi ifadelerin de geçtiği diyalogların kendisini endişelendirdiğini söyledi.
Yerel otoritelerin raporlarına göre, Celal Altaş’ın işyerinde jandarma ekipleriyle görüştüğü esnada sergilediği tedirgin tavırlar da dikkat çekti. Celal, bu durumun oğlunun olaya karışmasının oluşturduğu heyecanla ilgili olduğunu belirtti.
Olayla ilgili gelişmeler büyük bir merakla takip ediliyor ve Gülistan Doku’nun akıbeti hala gizemini koruyor.