28 Nisan 2026, Salı 19:09
Son Dakika | DÜNYA

İsrail Saldırısında İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı ve Oğlu Hayatını Kaybetti

İsrail'in işgali altında bulunan Gazze Şeridi'nde ateşkes ihlalleri devam ediyor. Bugün gerçekleşen bir saldırıda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın komutanı Iyad Al-Shanbari ve oğlu yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

İsrail'in, 10 Ekim 2025 tarihinde Hamas ile yaptığı ateşkes anlaşmasını hiçe sayarak sürdürdüğü saldırılar süregeldi. Bugün Gazze Şehri'nde gerçekleştirilen bir hava saldırısında, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın komutanı Iyad Al-Shanbari ve oğlu ölümcül darbe aldı. Saldırı neticesinde birçok sivil de yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

GAZZE'DEKİ KAYIPLAR ÜRKÜTÜCÜ DERECEDE

Filistinli sağlık yetkilileri, hayatını kaybedenlerin cenazeleri ile yaralıların Şifa Hastanesi'ne taşındığını bildirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ateşkes döneminde İsrail'in saldırıları sonucunda 818 sivil hayatını kaybederken, 2 bin 301 kişi de yaralandı. 7 Ekim 2023'ten bu yana toplam can kaybı 72 bin 594'e, yaralı sayısı ise 172 bin 404'e ulaştı.