01 Mart 2026, Pazar 02:14
Son Dakika | GÜNCEL

DMM, Sosyal Medyada Yaygınlaşan 'Savaş Başlıyor' İddialarını Kesin Bir Dille Redetti

DMM, sosyal medya platformlarında dolaşan 'savaş başlıyor' iddialarının tamamen asılsız olduğunu vurgulayarak vatandaşların gereksiz hazırlık yapmamalarını istedi. Açıklamada, bu tür dezenformasyonun önlenmesi için yasal adımlar atılacağı belirtildi.

DMM, resmi NSosyal hesabından, sosyal medyada yayılan 'savaş başlıyor' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, bu tür asılsız iddiaların halkı gereksiz yere paniğe sürüklediği ifade edilerek, vatandaşların bu tür söylemlere itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı.

Türkiye'nin güvenlik ve savunma süreçlerinin ilgili kurumlar tarafından titizlikle yönetildiğine dikkat çekilen açıklamada, kamuoyunda endişeye neden olabilecek herhangi bir durumun olmadığı vurgulandı. Ayrıca, 'Toplumu korku ve panik içinde bırakmayı amaçlayan hesaplara karşı adli süreçler devam etmektedir. Resmi açıklamalara itibar edilmesi ve asılsız iddiaların dikkate alınmaması önem arz etmektedir.' denildi.