10 Mayıs 2026, Pazar 15:52
Son Dakika | GÜNCEL

Demre'de Öğrenci Velilerinden Skandal İddia: Öğretmen Sınıf Seviyesini Düşürdü mü?

Demre'de üç öğrenci velisi, Çevreli Bozoğlu Tarkun İlkokulu'nda görev yapan öğretmen E.D.'nin, sınıf seviyesini düşürerek kızı için haksız avantaj sağladığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulundu. Veliler, öğretmenin verdiği birinci sınıf seviyesindeki ödevlerin yanı sıra, özel doğum günü kutlamaları yapmasını ve derslerdeki tutumunu eleştirdi.

Demre ilçesinde bir ilkokulda yaşanan olay, eğitim alanında tartışmalara neden oldu. Çevreli Bozoğlu Tarkun İlkokulu'nda ikinci sınıf öğretmeni E.D. hakkında, 3 öğrenci velisi tarafından yapılan bir şikayette, öğretmenin ders içeriklerini sınıf seviyesinin altında tuttuğu ve kızına ayrıcalık sağladığı öne sürüldü. Veliler, şikayetlerinde öğretmenin sınıfın diğer öğrencilerine birinci sınıf müfredatı uyguladığını ve kızının derslerine öncelik tanıyarak haksız bir avantaj sağladığını ifade ettiler.

Adem Boz isimli bir veli, "Öğretmen, eğitim yılının başında kızım dahil birçok öğrenciye, basit seviyedeki ödevleri vermeye başladı. Öğrenciler birinci sınıf derslerini tekrar ediyorlar ve bu durum çocuklarımızın akademik gelişimini olumsuz etkiliyor" dedi. Veliler, öğretmenin sert tutumları nedeniyle çocuklarının okula gitmekte zorlandıklarını belirttiler.

Özellikle, öğretmenin kızının doğum gününde sınıf süslemeleri yapması ve velilere özel talimatlar vermesi, diğer öğrencilerin hazırlıklarında eşit bir muamele görmemesine yol açtı. Boz, "Öğretmen kendi kızının doğum gününü kutlarken, diğer çocuklar bu tür etkinliklerden mahrum kalıyor" şeklinde bir eleştiride bulundu.

Veliler, yaşanan bu durum sonrası ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve CİMER'e şikayette bulunarak, okul yönetiminden çözüm talep ettiler. Şikayetlerin ardından Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. Eğitim süreçlerinin etkilenmesi nedeniyle endişe duyan veliler, durumun düzelmesi için yetkililerden destek bekliyor.