10 Mayıs 2026, Pazar 15:52
Son Dakika | GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse Türkiye Cumhurbaşkanı'na parmak sallayamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin gücünü vurgulayarak, kimsenin Türkiye Cumhurbaşkanı'na parmak sallayamayacağını belirtti. Konuşmasında öncelikle ülkenin güvenliğinden ve şehitlere saygısından bahsederken, son günlerde yaşanan olaylara da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın asla kimse tarafından tehdit edilemeyeceğini vurguladı. Millete selam gönderen Erdoğan, demokrasi, güvenlik ve vatan savunmasının her zaman öncelikli olduğunu belirtti.

Konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da bir lisede yaşanan saldırı olayına da değinen Erdoğan, bu menfur hadiseye ilişkin soruşturmaların sürdüğünü ve ihmali bulunan kişilerin hesap vereceğini söyledi. Yaralıların durumu hakkında bilgi veren Erdoğan, ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Enerjide bağımsızlık vurgusu yapan Erdoğan, ülkenin enerji bağımsızlığı hedefleri doğrultusunda hızlı bir şekilde ilerlediklerini ve yapılan yatırımlarla Türkiye’yi enerjide yeni bir seviyeye taşıdıklarını ifade etti.

Erdoğan, küresel sistemin sorunlarına da dikkat çekerek, bölgede barış ve istikrar sağlanması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin tarihsel rollerine ve sorumluluklarına vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası alanlarda da güçlü bir duruş sergilemeye devam edeceğini aktardı.

Son olarak, sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere karşılık veren Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin sıradan bir devlet olmadığını ifade etti ve hiçbir gücün Türkiye Cumhurbaşkanı'na ve Türkiye’ye parmak sallayamayacağını tekrar etti.