Belçika Kraliçesi Mathilde, İstanbul'un güzel mahallelerinden biri olan Ortaköy'de gezinti yaptı ve burada birçok fotoğraf çektirdi. Kraliçe'nin bu ziyareti, çevrede bulunan yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini topladı.
Gezi sırasında, Kraliçe Mathilde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya gelerek önemli bir kültürel sergiye katıldı. "Asırlık Zarafet" sergisinde, Türk kültür mirasının geçmişten günümüze olan yolculuğu ve modern yansımaları hakkında bilgi aldı.
Kraliçe'nin İstanbul'daki programı, yerel teknolojik gelişmeleri tanıtmak amacıyla Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaretle devam etti. Bu etkinlikler, Belçika ve Türkiye arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor.