01 Haziran 2026, Pazartesi 20:57
Son Dakika | GÜNCEL

Balıkesir'de Yolcu Otobüsü Takip Eden 3 Şahıs Gözaltına Alındı

Balıkesir'de gece yarısı E-87 kara yolunda, bir yolcu otobüsünü takip eden 3 kişi gözaltına alındı. Olayda, otobüsü durdurarak sileceklerine zarar veren şüpheliler, polisin operasyonuyla yakalandı.

Balıkesir'in Güre ile Akçay mahalleleri arasında meydana gelen olayda, M.O. adlı sürücünün yönettiği 34 KS 418 plakalı şehirler arası yolcu otobüsü, R.M.Ö. tarafından sürdüğü 17 ZB 46 plakalı otomobil ile uzun süre takip ediliyordu. R.M.Ö., Güre Mahallesi yakınlarında otobüsün önüne geçerek durdurdu. Ardından otomobilden inen R.M.Ö., F.K. ve 17 yaşındaki A.K.K., otobüsün sileceklerine ciddi zararlar verdi. O anlar, otobüsteki yolcular tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Olayın devamında, otobüs şoförü kapıları kapatarak yola devam etti. Şüpheliler, otobüsü Akçay Otogarı’na kadar takip etmeyi sürdürdü. Üzerine yapılan ihbardan sonra Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Akçay Polis Merkezi ekipleri, otogarda bu üç şahsı gözaltına aldı.

Yapılan alkol kontrolünde, şüpheli sürücü R.M.Ö.'nün 4.11 promil alkollü olduğu belirlendi. Bu nedenle, R.M.Ö. ve yanındaki kişilere toplamda 657 bin 719 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine 8 ay süreyle el konulurken, aracın trafikten men edilmesi kararlaştırıldı. Gözaltına alınan R.M.Ö., F.K. ve A.K.K.’nin polis işlemleri devam ediyor.