Türk yerel yönetimlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan ara seçimler sonucunda, Nevşehir’in Mustafapaşa beldesinde AK Parti adayı Mustafa Özer, Tokat’ın Yolüstü beldesinde ise AK Parti’nin adaylarından Mustafa Altın, belediye başkanlığına seçildi.
Ayrıca, Tokat'ın Bağtaşı beldesinde de AK Parti adayı Mustafa Karadağ, Gümüşhane Tekke beldesinde Kemalettin Aydın ve Kuşçu beldesinde MHP adayı Hikmet Temizel belediye başkanlıklarını kazandı. Bu sonuçlar, Yeni Türkiye'nin yerel yönetimlerinin yönünü belirlemede kayda değer bir adım olarak değerlendiriliyor.
YSK Başkanı Serdar Mutta'dan Açıklama
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Serdar Mutta, yapılan seçimler hakkında bilgi vererek, "Seçim süreci boyunca gerekli tedbirlerin alındığını, işlemlerin genel olarak sorunsuz tamamlandığını" vurguladı. Türkiye genelinde 355 mahallede muhtarlık ve 37 mahallede ihtiyar heyeti ara seçimleri gerçekleştirildi ve toplamda 1164 sandıkta 371 bin 870 seçmen oy kullandı.
Oy verme işleminin saat 17.00 itibarıyla sona erdiğini belirten Mutta, sayım ve döküm işlemlerinin başladığını ifade etti. Sandık sonuç tutanaklarının düzenleneceğini ve verilerin seçim bilişim sistemine aktarılacağını bildirdi. Ayrıca, katılımcılara teşekkür ederek, sonuçların ülkeye hayırlı olmasını diledi.