14 Şubat 2026, Cumartesi 15:10
Son Dakika | GÜNCEL

Antalya'da Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi: 6 İlçede Hasar Oluştu

Antalya'da etkili olan sağanak yağmur ve fırtına, Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Finike, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde büyük hasara yol açtı. Okullar tatil edilirken, birçok bölgede su baskınları yaşandı ve vatandaşlar uyarılar üzerine tahliye edildi.

Antalya, önceki gece başlayan ve devam eden yoğun yağışlarla sarsıldı. Şiddetli sağanak ve fırtına, Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Finike, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde ciddi olumsuzluklara yol açtı. Bu nedenle okullar dün tatil edilirken, çeşitli alanlarda su baskınları meydana geldi. Antalya'nın Kundu bölgesinde birçok tarım arazisi su altında kalırken, Döşemealtı'nda yollar ve tarım alanlarının suyla dolduğu bildirildi. Alanya'daki Dimçayı bölgesindeki piknik alanlarında ise su seviyesi yükselince hasar yaşandı ve burada bulunan çardaklar akıntıya kapılarak denize sürüklendi.

Köpek Kurtarma Operasyonu

Dimçayı üzerindeki bazı piknik alanları, akıntının artmasıyla tamamen yok oldu. Burada bir köpek işletme sahipleri tarafından son anda kurtarıldı. Çatıda asılı kalan iki kişi, akıntıya kapılma tehlikesiyle karşı karşıya olan köpeği kurtarmak için yoğun çaba sarf etti ve başarılı oldu.

Kaymakamlıktan Acil Uyarı

Alanya Kaymakamlığı, Dim Barajı'nın su seviyesinin kritik seviyelere ulaştığını açıkladı. Barajın doluluk oranı nedeniyle tahliye işlemlerinin arttığını ve bölgedeki bodrum katındaki vatandaşların derhal tahliye edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Ayrıca, ihtiyaç duyanların taşınması için Alanya Belediyesi tarafından ücretsiz servis araçları sağlandığı belirtildi.

Hasar Gören Bölgeler

Serik'te Köprü Çayı'nın taşması sonucu Belkıs ve Sarıabalı mahallelerinde restoranlar ve meyve bahçeleri su altında kaldı. Manavgat'ta yağmur nedeniyle Manavgat Irmağı'nın yükselmesi sonucu yürüyüş yolları ve banklar da suya gömülürken, Manavgat Şelalesi görünmez hale geldi. Finike ve Konyaaltı'nda da benzer durumlar yaşandı.

Köpek Kurtarma Başarısı

Serik'teki Boğazkent Mahallesi’nde, su baskınında mahsur kalan 27 köpek, AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kurtarıldı. Gönüllüler ve hayvanseverlerin yardımlarıyla gerçekleşen operasyonda, köpeklerin durumu iyi olduğu bildirildi.

Vali Şahin İncelemelerde Bulundu

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya'daki hasar gören bölgelerde inceleme yaptı ve gerekli önlemler üzerinde durdu. Vali Şahin, kaymakamlıkta yapılan değerlendirme toplantısında, tahliye çalışmalarının yanı sıra temizlik işlemlerinin de hızla gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yağışların azalmasının ardından temizlik çalışmaları başlarken, Meteoroloji verileri, Antalya’nın Ibradı ilçesine en yüksek yağışın düştüğünü ortaya koyuyor. Verilere göre, İbradı'ya 127 kg, Döşemealtı'na 110 kg, Manavgat'a 103 kg ve diğer ilçelere de yüksek yağış miktarları kaydedildi.