10 Mayıs 2026, Pazar 15:51
Son Dakika | DÜNYA

ABD Vatandaşı, Trump'tan Korkarak İspanya'da Sığınma Talep Etti

İspanya'nın Mayorka şehrinde, 34 yaşındaki bir ABD vatandaşı, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarından duyduğu rahatsızlık nedeniyle jandarma ofisine başvurarak sığınma talep etti. Başvuru, gerekli belgelerle birlikte İspanya Ulusal Polis Merkezine iletildi.

İspanya'nın gözde tatil destinasyonlarından biri olan Mayorka'da, 34 yaşındaki bir ABD vatandaşı, ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı politikaların kendisini korkuttuğunu belirterek jandarma ofisine sığınma başvurusu yaptı.

Gerekli belgelerle birlikte yapılan başvuru, jandarma birimleri tarafından İspanya Ulusal Polis Merkezine iletildi. Yetkili makam, başvurunun değerlendirilmesi sürecinde ABD vatandaşının İspanya'da sığınma statüsü alıp alamayacağına karar verecek.

ABD-İSPANYA İLİŞKİLERİ GERGİNLEŞİYOR

Bu olay, ABD ve İspanya arasındaki diplomatik gerginlikleri de yansıtıyor. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Trump'ın NATO üyelerine yönelik artış talebini reddetmiş, ayrıca ülkesinin güneyindeki askeri üsleri ABD'nin İran’a karşı saldırılarda kullanmasına kapatmıştı. Trump ise İspanya'nın Orta Doğu’daki askeri iş birliklerine olumsuz yanıt vermesi üzerine, tüm ticari ilişkileri sonlandırma tehdidinde bulunmuştu.