30 Mayıs 2026, Cumartesi 17:46
Son Dakika | GÜNCEL

Güvercin Tartışması Sonrası Silahlı Saldırı: 20 Yaşındaki Genç Kız Hayatını Kaybetti

Gaziosmanpaşa'da meydana gelen silahlı saldırıda, güvercin besleyen iki kişiyle tartışan bir şahıs, ateş açtı. Silah seslerine dışarı çıkan 20 yaşındaki Zehra Aydın, kurşunların isabet etmesi sonucu hastanede yaşamını yitirdi. Saldırgan tutuklandı.

Gaziosmanpaşa'da yaşanan trajik bir olayda, Ü.A. adlı kişi, sokakta güvercin besleyen iki bireyle tartıştıktan sonra silahıyla ateş açtı. Silah seslerini duyarak dışarı çıkan 20 yaşındaki Zehra Aydın, olayın kurbanı oldu ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından, bir kişinin hayatını kaybetmesine, diğer bir kişinin ise yaralanmasına neden olan saldırgan Ü.A., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sokakta Açılan Ateş, Ü.A.'nın Kızgınlığını Tetikledi

Olay, 27 Mayıs tarihinde saat 21.00 civarında Yenimahalle Mahallesi 602'nci Sokak'ta gerçekleşti. İddialara göre, eve dönüş yolunda güvercin besleyen kişilerin kendisiyle alay ettiğini düşünen Ü.A., evinden aldığı silahıyla sokağa döndü ve tartıştığı şahıslara ateş açtı.

Saldırı sırasında, bir kurşun silah seslerini duyarak dışarı çıkan Zehra Aydın'a, diğeri ise güvercin besleyen M.E.A.'ya isabet etti. Olayın ardından ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Zehra Aydın, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken, M.E.A.'nın durumunun stabil olduğu belirtildi.

Olay yerinden kaçan Ü.A., kısa sürede yakalandı. Alkollü olduğu tespit edilen saldırgan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.