Zonguldak'ın Gelik beldesinde özel bir maden ocağında, dün meydana gelen göçük sonucu iki işçi yaşamını yitirdi, bir işçi ise yaralandı. Veysel Oruçoğlu (46) ve Ziya Kiret (60) kazada hayatını kaybederken, İsmet Kabuk (31) yaralı olarak kurtarıldı. Olayla ilgili maden ocağı sahibi H.B. jandarma tarafından gözaltına alındı.
H.B.'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrasında, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandığı bildirildi.
Olayın Gelişimi
Maden ocağında meydana gelen göçük sırasında üç işçi mahsur kalmış, kurtarma ekipleri uzun süren çalışmalardan sonra yaralı işçi Kabuk’u kurtarmayı başarmıştı. İtfaiye ve sağlık ekipleri, Oruçoğlu’nun cesedine 7 saat, Kiret’in cesedine ise yaklaşık 9 saat sonra ulaşabildi. Yaralı işçi Kabuk, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek taburcu edildi.