Zonguldak'ın merkezi bir bölgesinde yaşanan olay, dün akşam tırmanan bir endişeye neden oldu. Fener Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören B.T.A., sınıf arkadaşlarının bulunduğu bir WhatsApp grubunda, Şanlıurfa'nın Siverek ve Kahramanmaraş'taki saldırılara benzer şekilde okulda saldırı yapacağına dair tehdit mesajları göndermiş ve bu mesajlarla birlikte tehdit içerikli fotoğraflar paylaşmıştı.
Bu paylaşımlar, hem öğrenciler hem de veliler arasında büyük bir kaygı yarattı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, polis ekipleri öğrenci B.T.A.'nın evine baskın düzenledi. Yapılan aramada B.T.A.'nın odasında altı adet kurusıkı tabanca mermisi bulundu. Bu gelişmeler üzerine B.T.A. gözaltına alındı.
Öğrencinin Geçmişi Dikkat Çekti
Polisle yapılan ön görüşmede, B.T.A.'nın daha önce Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde disiplin cezası nedeniyle okuldan atıldığı, sonrasında Fener Anadolu Lisesi'ne kaydolduğuna dair bilgiler edinildi. Genç, paylaşmış olduğu mesajları arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla attığını ve bulduğu kurusıkı mermileri bir hatıra olarak köyden getirdiğini belirtti.
B.T.A., bugün sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye önünde öğrenciye destek vermek amacıyla ailesi ve arkadaşları da hazır bulundu. Öğrencinin adli işlemleri devam ediyor.