Zonguldak merkezdeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda eğitim gören 14 yaşındaki öğrenci Çağla Savaş, 4 Nisan'da yüksek ateş ve baş ağrısı şikayetleriyle Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan kan tahlilleri sonrası, serum ve antibiyotik tedavisi uygulanarak taburcu edilen Çağla'nın durumu birkaç gün içinde kötüleşti.
Aile, 6 Nisan'da tekrar hastaneye başvurdu fakat aynı tedaviyle gönderildi. 7 Nisan'da, sağlık durumunun kötüleşmesini gören aile, hemen hastaneye gitmesine rağmen, 8 Nisan'da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne (BEUN) yönlendirildi. Burada yapılan tomografi sonucu menenjit olabileceği düşünülerek tedavi süreci başlatıldı.
Yoğun Bakım Sürecinde Zor Günler
Durumu kritikleşen Çağla, beyin ameliyatı geçirdi ve kendi başına solunum yapamadığı için entübe edildi. Ailesi, beş gündür süren yoğun bakım sürecinde sabırla iyi haberi bekliyor. Anne Gülşah ve baba Emrah Savaş, günde üç kez görüşme hakkına sahip olmak için hastaneden ayrılmıyor.
Baba Emrah Savaş, daha önceki tahsil süreçlerinin zaman kaybına yol açtığını ve hastaneden yanlış bir şekilde taburcu edildiklerini belirterek, “Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle acil servise gittik. Çocuğum yüzde 70'in üzerinde enfeksiyon bulgularıyla taburcu edildi. 96 saat kaybettik” dedi.
Valilikten Açıklama
Konuyla ilgili Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, durumun şüpheli vaka olarak kaydedildiği ve okulda gerekli incelemelerin yapıldığı belirtildi. Valilik, menenjitle ilgili başka bir şüpheli vaka tespit edilmediğini de duyurdu.