Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Gelik beldesinde yer alan bir özel kömür ocağında dün saat 14.00 civarında bir göçük meydana geldi. Temizlik ve bakım faaliyetleri sırasında havalandırma bacasında daha önce oluşan bir göçüğü onarmaya çalışan üç işçi, yeni göçüğün altında kaldı. Durumun aciliyeti üzerine, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı tahlisiye ekipleri, AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri hızla bölgeye sevk edildi.
İkisi Hayatını Kaybetti, Bir İşçi Kurtarıldı
Göçükten kurtulan işçilerden İsmet Kabuk, olaydan iki saat sonra yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun stabil olduğu bildirildi. Yoğun kurtarma çabaları sonucunda, işçilerden Veysel Oruçoğlu'na akşam saat 21.00 civarında ulaşıldı, ancak Oruçoğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Arama çalışmaları neticesinde Ziya Kiret'in cansız bedeni de saat 22.30'da kömür yığınları arasından çıkarıldı.
Cenaze Töreni ve Ailelerin Yasını Tutması
Maden işçileri Ziya Kiret ve Veysel Oruçoğlu için Gelik Merkez Camisi’nde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcıları ile Zonguldak Valisi, Belediye Başkanı ve çok sayıda siyasi temsilci katıldı. Madencilerin aileleri cenaze süresince gözyaşlarına hakim olamadı. Öğle namazını takiben kılınan cenaze namazında, Ziya Kiret’in aile mezarlığına defnedildiği belirtildi. 3 çocuk babası olan Kiret’in, emekliliğine rağmen kızının üniversite masraflarını karşılamak için çalışmaya devam ettiği öğrenildi.
Veysel Oruçoğlu’nun cenazesi ise Çaycuma ilçesindeki aile mezarlığına uğurlandı. Oruçoğlu'nun da 2 çocuk babası olduğu ve emekliliğine yalnızca 2 yıl kaldığı kaydedildi.
İncelemeler Başlatıldı
Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı ve bilirkişi heyeti ile müfettiş görevlendirildi. Soruşturmanın kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi bekleniyor.