09 Haziran 2026, Salı 00:38
Son Dakika | GÜNCEL

Zonguldak'ta 'Kirpi' Cinayetinde İlk Duruşma Gerçekleşti: Tam 18 Yıl Sır Olarak Saklandı

Zonguldak'ta 9 Aralık 2010'da bulunan insan kemiklerinin 'Kirpi' lakaplı Ahmet Yılmaz'a ait olduğu DNA testleriyle tespit edildi. 2008 yılında kaybolan Yılmaz'ın cinayetiyle ilgili ilk duruşma Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

9 Aralık 2010’da Zonguldak’taki Ulutan Barajı kenarında bir balıkçı, suyun çekildiği alanlarda insan kemikleri buldu. 2012 yılında yapılan DNA testleriyle bu kalıntıların, 2008 yılında kaybolan ve evli, beş çocuk babası olan 'Kirpi' lakaplı Ahmet Yılmaz’a ait olduğu tespit edildi. İlk incelemelerde Yılmaz’ın öldürüldüğüne dair somut bir bulguya ulaşılmadı ve dosya hakkında takipsizlik kararı verildi. Ancak, Emircan İleri’nin liderliğini üstlendiği ve 32 sanıktan oluşan bir suç örgütü ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Hüseyin P.’nin ifadesi üzerine dosya yeniden açıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü araştırmalar sonucunda, Ahmet Yılmaz’ın cinayetini bilen şahısların, onun ölümüyle ilgili yanıltıcı bilgi verdiği belirlendi. Soruşturma çerçevesinde Emircan İleri, Tarık Yolcu, Köksal Aktaş ve Baycan İleri’nin uzun süre bu olayı gizlemeye çalıştığı ifade edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, Yılmaz’ın otomobilde boğulduktan sonra cesedinin atıl bir maden ocağına bırakıldığı ve sonrasında baraja atıldığı detayları yer aldı.

İlk Duruşmada Şok İfadeler

Duruşma, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanıkların yanında Ahmet Yılmaz’ın eşi D.D. de SEGİBS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuklu sanıklardan Köksal Eren, duruşmada susma hakkını kullanacağını belirtirken, Emircan İleri yaşanan hadiseleri uzun süre sır gibi sakladığını ifade etti. Tarık Yolcu ise Yılmaz’ın Baycan İleri tarafından boğularak öldürüldüğünü ve sonrasında cesedin bagaja konup bir madende bırakıldığını söyledi.

Adalet Arayışı Devam Ediyor

D.D., cinayetin organizasyonunda yer alan Baycan İleri ile ilişkisi olmadığını ve kendilerini kurtarmak için iftira atıldığını belirterek D.D., “Emircan ile Ahmet’in yaşadığı sorunları biliyordum, bu yüzden korkup gitmek zorunda kaldım” dedi. Mahkeme, Tarık Yolcu ve Köksal Aktaş’ın tutukluluk halleri ile Emircan İleri’nin ev hapsi tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Ekim tarihine erteledi.