Bugün saat 19.00'da Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi Saha Yolu Sokak'ta gerçekleşen olay, bir inşaatta yürütülen beton dökme işleminin, hemen yanındaki beş katlı binanın üçüncü katındaki daire ve apartman boşluğundaki duvarlarda hasar yaratmasıyla başladı.
Olay anında çevredeki bir vatandaş, inşaat alanından dökülen betonların neden olduğu hasarı cep telefonuyla kaydetti. Kısa süre içinde olay yerine intikal eden itfaiye, polis ve belediye ekipleri, durumun güvenlik riski taşıyıp taşımadığını belirlemek amacıyla çalışmalar başlattı. İncelemeler sırasında, inşaat yetkilisi olarak görev yapan iki kişi gözaltına alındı.
Bina Güvenli: Tahliye Edilmedi
Ekipler, binadan örnekler alarak yürütülen incelemeler sonucunda, binanın tahliye edilmemesi gerektiğine karar verdi. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, durumla ilgili incelemeler halen sürmekte.