Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde, 9 yıl önce céntra çekildiği köyüne geri dönen Levent Sertkaya, artan yaşam maliyetleri ve tavan yapan kiralar sebebiyle 2023 yılında büyük bir değişim yaşadı.
Kiraların asgari ücret seviyesine çıkmasının ardından köyüne dönmeye karar veren Sertkaya, yeni bir iş kurma hayaliyle kolları sıvadı. Mahallesinde kurduğu bin tavuk kapasiteli kümes ile gezen tavuk yumurtası üretmeye başladı.
Başlangıçta 50 tavukla üretime başlayan Sertkaya, şu an 400 tavukla günlük ortalama 325 yumurta elde ediyor. Ürünlerini düzenli olarak paketleyen Sertkaya, tavuk yumurtalarını hem Köprübaşı'ndaki yerel müşterilerine hem de Salihli pazarında satışa sunuyor.
Tavuklarının doğal beslenmesine özel bir önem veren Sertkaya, tarlasının bir kısmında yonca, mısır ve çeşitli yem bitkileri ekiyor. Günlük yumurtaları tek tek toplayan Sertkaya, müşteri memnuniyetinin yüksek olduğunu vurguluyor. "Burada beslenen tavukların yumurtası, kabuğu bile farklı bir tonda oluyor. Uzun süre doğal yumurta yemeyenler köyümüzde üretilen yumurtayı yiyince ‘yumurtanın tadını unutmuşuz’ diyorlar," diyor.
Huzurlu bir yaşam arayışı içindeki Levent Sertkaya, şehir hayatının zorluklarını özellikle yoğun trafiği, gürültüyü ve kapalı alanlardaki uzun çalışma saatlerini sıralıyor. Köyde geçirdiği zamanın kendisine huzur verdiğini dile getiriyor.