HABER MERKEZİ - İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 20-21 Haziran 2026 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için güvenlik hazırlıklarını detaylandırdı. Bakan Çiftçi, Türkiye genelinde 11.883 okulda toplam 44.886 personel ve 6.907 ekibin sınav güvenliğini sağlamak üzere görev yapacağını belirtti.
Çiftçi, sınavın yapılacağı gün öncesinde tüm tedbirlerin alındığını vurgulayarak, "2026 yılında 2 milyon 425 bin 560 öğrencimizin huzur ve güven içinde sınava girmesi için gerekli tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sınav merkezleri, ekipler tarafından ring sistemine göre bir gün öncesinde kontrol edilecektir," dedi.
Ayrıca, sınav binaları ve çevresinde güvenlik, trafik ve gürültü önlemlerinin titizlikle uygulanacağını ifade eden Çiftçi, "Hazır kuvvet ve takviye ekiplerimiz ihtiyaç duyulan noktalarda görev alacak. Sınav saatine geç kalma riski bulunan adaylarımız için destek sağlanacaktır," şeklinde konuştu.
Bakan Çiftçi, organize kopya girişimlerine karşı güvenlik önlemlerinin üst düzeyde tutulacağını ve sınav evraklarının taşınması sırasında güvenliğin kesintisiz devam edeceğini belirtti. Ayrıca, T.C. Kimlik Kartını kaybeden adaylar için il ve ilçelerdeki 355 nüfus müdürlüğünün sınav günlerinde hizmet vereceğini açıkladı.
Çiftçi, "Evlatlarımızın yıllarca süren emeklerinin karşılığını huzur içinde alabilmeleri için hiçbir aksaklığa müsaade etmeyeceğiz" diyerek, sınavın çok iyi bir şekilde geçmesi yönündeki kararlılıklarını vurguladı.