10 Mayıs 2026, Pazar 17:10
Son Dakika | GÜNCEL

Yaren Leylek ve Adem Yılmaz'ın Dostluğu: 5 Yavru Dünyaya Göz Açtı

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Eskikaraağaç köyünde, Adem Yılmaz ve Yaren leylek arasındaki dostluk, her yıl daha da büyüyen bir hikayeye dönüşüyor. Yaren, 15'inci kez köye dönerken, bu yıl 5 yavrusu ile hem hayvanseverleri hem doğa tutkunlarını sevindirdi.

Bursa'nın Karacabey ilçesinin Eskikaraağaç köyü, Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nde temsil eden tek yer olma özelliğini taşırken, balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren isimli leylek arasındaki dostluk, her göç mevsiminde yeni bir sayfa açıyor. Bu yıl 15'inci kez köye dönen Yaren, 30 Nisan'da ilk yavrusunu yumurtadan çıkardı. Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Yaren'in 5 yavrusu olduğunu duyurdu.

'Artık Nur Topu Gibi 5 Yavrumuz Var'

Tüydeş, yavrularla ilgili sevincini şu sözlerle paylaştı: "Müjdemizi isteriz. Bugün en küçük olan yavrunun da kafasını göstermesiyle birlikte artık nur topu gibi 5 yavrumuz olduğunu biliyoruz. Dünden beri kıpır kıpırlar. Bir yandan soğuklardan korumak için saman yosun bulup yuvaya getiriyorlar, diğer yandan yavruları sürekli kontrol ediyorlar ve elbette onları besliyorlar. Daha önce 6 yavru büyütmüşlüğü olan Yaren, 5 yıl önce de yine 5 yavru sahibi olmuştu. Bu yıl belki göl seviyesi yangınları nedeniyle daha fazla yavru yapmalarına zemin hazırladı. Önemli olan şimdi ilk ay, çünkü 5 yavru ile ilgilenmek hiç de kolay değil. Eğer aralarında zayıf düşen olursa, bu hayatta kalamayabilir. Ancak Yaren'in geçmiş deneyimlerine baktığımızda, bu durumu başarıyla yöneteceğini umuyoruz. Yavru leyleklerimizin büyük kardeşlerine uyum sağlaması en büyük dileğimiz."