13 Haziran 2026, Cumartesi 12:52
Son Dakika | GÜNCEL

Uluslararası Operasyonlar Sonucu 42 Suçlu Türkiye'ye İade Edildi

İçişleri Bakanlığı, 42 kişinin kırmızı bültenle arandığını ve 48 kişinin ulusal seviyede yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve çeşitli bakanlıkların iş birliğiyle gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ- İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uluslararası çapta yürütülen operasyonlar sonucunda kırmızı bültenle aranan 42 suçlu ile ulusal seviyede aranan 48 kişinin Türkiye'ye iade edildiği bildirildi.

Bu uluslararası operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Adalet Bakanlığı ve çeşitli kolluk kuvvetlerinin (KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele) ortak çabaları ile gerçekleştirildi.

Yetkililerin verdikleri bilgiler doğrultusunda, Gürcistan (58), Almanya (12), Bulgaristan (3), Yunanistan (3), Hollanda (2), KKTC (2) gibi ülkelerden Türkiye’ye geri getirilen şahısların listesi açıklandı. Kırmızı bültenle aranan 42 şahıs arasında S.D., K.A., A.A., U.A. ve G.M. gibi isimler yer alırken, ulusal seviyede aranan 48 kişi arasında ise G.Y., V.A., M.T. ve daha birçok kişinin yer aldığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü, yurt dışında bulunan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izini sürerek, ilgili ülkelerin güvenlik birimleri ile iş birliği yaptıklarını ifade etti. İçişleri Bakanlığı, organize suçlarla mücadelede kararlı olmaya devam edeceklerini ve yakalanan şahısların ülkeye iadelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü üyeleri ve narkotik suçlarla mücadelede elde edilen bu başarı, kahraman polislerin ve ilgili ministerliklerin çabaları sayesinde gerçekleşti. Adalet Bakanlığı ve diğer yetkililere teşekkürlerini sunan bakanlık, ülkede güvenliğin sağlanması için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini belirtti.