Eski ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformundaki hesap üzerinden önemli bir açıklama yaptı. İran'ın, barış sürecine katkıda bulunma amacıyla Pakistan aracılığıyla ilettiği yeni bir planı yakında inceleyeceğini belirtti.
Trump, paylaşımında, "İran'ın son 47 yıldır insanlığa ve dünyaya karşı işlediği suçlar nedeniyle henüz yeterince büyük bir bedel ödemediğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. Bu durumun, söz konusu barış planının kabul edilebilirliğini sorgulamasına yol açtığını vurguladı. Trump, "Bu şartlar altında, bu planın bana makul göründüğünü söyleyemem" dedi.
İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre, İran, ABD ile müzakerelerde arabuluculuk yapan Pakistan'a, ateşkes sağlayabilecek bir anlaşma için yeni bir teklif iletti. IRNA, 30 Nisan Perşembe akşamı nihai müzakere taslağının metninin Pakistan'a ulaştırıldığını duyurdu.