Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Fransa'da gerçekleştirilen G7 Zirvesi'nde Cumhurformer Başkan Donald Trump'ın Gazze'ye yönelik yaptığı açıklamaları sosyal medya üzerinden ele aldı.
Kasım, Trump'ın Hamas'ın ateşe bağlı kaldığına dair olumlu bir tutum sergilediğini vurgulayarak, "Bu durum, Gazze'deki ateşkese ne kadar ciddi yaklaştığımızı gösteriyor." şeklinde konuştu.
Ayrıca, Kasım, Trump'tan İsrail'e baskı yapmasını isteyerek, ateşkes ihlallerinin durdurulması gerektiğini belirtti. Bu sayede, var olan ateşkesin huzur içinde sürdürülmesini umduklarını ifade etti.
Trump, 17 Haziran'daki G7 Zirvesi görüşmesinde, Orta Doğu'da kapsamlı bir barışın sağlanması için İran ile bir mutabakat yapılmasını umduğunu belirtmiş ve "Gazze'deki gelişmelere ve Hamas'a odaklanmalıyız. Hamas, bu süreçte son derece sessiz kalıyor. Biz de onları silahsızlandırmaya yönelik adımlar atıyoruz." şeklinde yorumda bulunmuştu.
Buna rağmen, İsrail ordusunun 10 Ekim 2025 tarihinde imzalanan ateşkese rağmen Gazze'nin çeşitli bölgelerini sürekli hedef aldığı bildirildi. Resmi verilere göre, bu saldırılarda 1007 kişi hayatını kaybetti, 3165 kişi yaralandı ve enkaz altından 784 cansız beden çıkarıldı.
İsrail’de ise, basına getirilen askeri ambargo nedeniyle geçtiğimiz yıl boyunca 5000'den fazla haber yasaklandı veya sansürlendi.