Japonya'nın başkenti Tokyo, bu yıl Ramazan Bayramı'nda binlerce Müslümanın buluştuğu bir merkez haline geldi. Ramazan Bayramı'nı kutlamak üzere Tokyo Cami'ne akın eden Müslümanlar, geniş bir katılımla cami çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu.
BAYRAM NAMAZI 5 KEZ KILINDI
Yoğun katılım sebebiyle, cami içerisinde yer kalmaması nedeniyle bayram namazı ardışık olarak beş kez gerçekleştirildi. Tokyo Cami İmam Hatibi Musa Atcı, dünyanın dört bir yanından Müslümanların Tokyo Cami'nde buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bugün burada yoğun bir katılımla namazlarımızı eda ettik" dedi. Atcı, 4 hocanın farklı zaman dilimlerinde namazları kıldırarak cemaate hizmet ettiğini vurguladı.
'MESAFELER UZAK OLABİLİR AMA GÖNÜLLERİMİZ BİR'
Tokyo'daki kutlamalara katılan Ömer Faruk Yoldaş, Türkiye’den uzak olmanın kendisini mutlu etmediğini belirtirken, "Mesafeler uzak olabilir ama gönüllerimiz bir" ifadelerini kullandı. Yoldaş, ayrıca tüm Müslümanların bayramını içten dilekleriyle kutladığını ifade etti.
"BURADA EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"
Endonezyalı Arfat Vati ise, birçok farklı ülkeden Müslümanlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Burada olmak benim için büyük bir mutluluk" dedi. Vati, "Buraya gelmek ve ibadetlerimi sürdürebilmek gerçekten harika. Japonya'daki Müslüman kardeşlerimle birlikte burada ibadet ediyor olmak huzur veriyor" şeklinde konuştu.